vanliga Frågor

När startar nybörjarkurser?

Vi tar in nybörjare på vårterminen då i januari och på höstterminen i augusti, ca 1 vecka efter grundskolan startat sina terminer.

Vi har endast intag av nybörjare via föranmälan.


Vid vilken ålder kan en person börja träna Karate?

I Kokoro-Kai Dojo ska individen vara fyllda 9 år men någon övre åldersgräns har vi inte. Vi har aktiva som passerat både 50 och 60 år. Karate tränas utifrån sina egna förutsättningar. Många föräldrar och syskon till aktiva medlemmar börjar även de träna hos oss.


Kan föräldrar och barn träna tillsammans i nybörjargruppen?

Nej, Vår mångåriga erfarenhet av att aktivt träna samt undervisa i Kase-Ha Karate-Dō har resulterat i att vi valt undervisning i följande gruppindelning.

Vi har valt gruppindelning då inlärningsförmågan är olika beroende på individens uppnådda ålder, samt att i de yngre åldersgrupperna är det fysiska övningar i lekens tecken såsom tex Hinderbana, koordinationsövningar, mm blandat med undervisning av Kase-Ha Karate-Dō.


Måste jag ha betalat avgifterna redan den första gången?

Nej. Alla nybörjare får prova på gratis 1 gång. Vid 2:e träningstillfället ska personen ha betalat avgiften för termin.

Avgifterna är samma, oavsett när individen väljer att starta sin träning under intagningstiden eller antal träningar per vecka individen väljer att deltaga på.

Väljer individen som testat gratis att inte fortsätta, är det god kutym att meddela oss det, gärna via mail.


Måste jag ha karatekläder för att få börja?

Nej. Lämplig klädsel i början är mjuka byxor eller shorts och en T-shirt. När du bestämt sig för att fortsätta träna så ingår det en Karatedräkt och bälte i avgiften.


Måste jag vara i utmärkt fysisk form för att börja med Karate?

Eftersom träningen gradvis kommer att förbättra kondition allteftersom personen utvecklas är utgångsläge mindre viktigt än den tid som individen lägger ner på sin Karateträning. Alla är med efter sina egna förutsättningar, det är hela tiden upp till dig själv - hur mycket tid, vilja och ork du vill satsa. Du bestämmer själv.


Måste jag träna hårt?

Du deltar i träningen utifrån dina förutsättningar och mål men såklart alltid utifrån reglerna i vår Dojo. Instruktörerna finns där för att visa och vägleda.


Måste jag tävla?

Nej. Som all träning hos oss är det även frivilligt att deltag på tävlingar. Vi är ingen tävlingsförening utan inriktningen hos oss är Budo Karate d.v.s Självförsvar.

Men eftersom vi är en allsidig förening så uppmuntrar vi naturligtvis de som vill tävla att lägga vikt på att förbereda sig inför de mål och ambitioner de söker.


Är jag försäkrad när jag tränar?

Ja, efter erlagda avgifter blir ni automatiskt försäkrad via Svenska Karateförbundet och Riksidrottsförbundet